X

O nas

Zadzwoń i zamów! (85) 742 42 30

Non c'è amore più sincero che l'amore per il cibo.

Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia.

There is no sincerer love than the love of food.

Autor: George Bernard Shaw

 

Szanowni Państwo

Pizzeria na Wiejskiej istnieje od wielu lat. Zmieniali się szefowie, nazwy lokalu, zmieniała się też pizza.

W kilku słowach opowiem Państwu o tym, co robimy obecnie.

Wszystko zaczęło się od mojego pobytu w słonecznej Italii i fascynacji włoską kuchnią, kulturą, językiem. Miałam szczęście, że mogłam się uczyć od Włochów jak powstaje pizza od początku, czyli doboru odpowiednich składników do ciasta, które jest podstawą dobrej pizzy. Nie było łatwo, bo Włosi mają chyba z tysiąc przepisów i robią niesamowite zamieszanie. Jednak zdobyłam cenną wiedzę i mogę ją teraz wykorzystywać w praktyce.

Nasza pizza to nie jest zwykły „placek”. Ciasto robię według oryginalnej receptury, ze specjalnie dobranych czterech rodzajów mąki, minimalną ilością drożdży, solą morską. Jest coś jeszcze: serce i pasja. To wszystko sprawia, że pizza jest wyjątkowa, delikatna, lekka i chrupiąca.

Na sos pomidorowy do pizzy wybieram najsłodsze pomidory, czyli te pochodzące z Włoch. Reszta to ser (gouda i mozzarella) i mnóstwo dodatków, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.

Oprócz pizzy można u nas zjeść tradycyjne spaghetti, sałatki i dania obiadowe. Wszystkie dania przygotowujemy na bieżąco, ze świeżych produktów, z należytą starannością i atencją. Wszystko po to, aby nie tylko napełnić brzuchy, ale by jedzenie sprawiało przyjemność, było ucztą dla zmysłów. Stawiamy na jakość i smak. Naszym priorytetem jest zadowolenie klientów.

Zapraszam serdecznie

Elżbieta Piotrowska